slaapkamer sfeer

3 tips bij het creëren van sfeer in de slaapkamer

Wil je meer sfeer creëren in de slaapkamer? Maar je weet niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Leer hoe je een slaapkamer sfeer kunt geven waarvan je later kunt genieten. Hier zijn 3 tips voor een sfeervolle slaapkamer

Ruim de kamer op en maak het bed op

Het belangrijkste om een gezellige slaapkamer te creëren is de slaapkamer op te ruimen. Denk aan het gevoel dat je krijgt als je voor het eerst een hotelkamer binnenloopt. Alles is opgeruimd en ordelijk, zodat je je geest gerust kunt stellen. Zorg ervoor dat je kamer opgeruimd is.

Zorg er ook voor dat het bed opgemaakt is. Maak een goede start met een gezellige slaapkamer door je kamer vrij van rommel te houden. Het is bewezen dat wie zijn bed opmaakt, meer kans heeft op een succesvolle dag. Als je de dag begint met een positieve prestatie, ben je gemotiveerd voor de volgende. Probeer het maar eens!

De donzige donzen kussens, het warme dekbed, en de lichaamsvormende matras dragen allemaal bij tot een gezellige slaapkamer. Als je je beddengoed niet in één keer kunt kopen doe dan gewoon één kleine aankoop tegelijk. Als je ziet hoeveel verschil het maakt, zul je willen downsizen!

Creëer een zithoek in de slaapkamer

Een boek lezen, koffie drinken, je schoenen aantrekken zijn aangenamer als je een comfortabele stoel hebt om dat in te doen. Het hoeft niets uitgebreids te zijn, een eenvoudige stoel volstaat. Deze omgeving geeft je ook een plek om tot rust te komen voor je naar bed gaat, wat bijdraagt tot de vredige sfeer.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Je denkt misschien dat je sfeer kunt scheppen met lichtjes en kaarsen. Maar wist je dat je meer sfeer in de slaapkamer kunt brengen door natuurlijk licht te gebruiken? Het is niet alleen verbazingwekkend welk effect natuurlijk licht kan hebben. Het is goed voor de atmosfeer en heeft een positief effect op je stemming en zelfs op ziektekiemen en bacteriën. Studies hebben aangetoond dat in slaapzalen met natuurlijk zonlicht en frisse lucht minder mensen ziek waren.