Hoe groot of klein je tuin ook is, er is altijd plaats voor nog een plant! Je kunt elk voorjaar andere soorten planten of veranderen wat je in je bloembakken zet om je tuin nieuw en interessant te houden. Hier zijn enkele planten die ideaal zijn voor elke type tuin.
Roos
Rozen zijn mooi en romantisch in elke tuinomgeving. Of je nu een piepklein stedelijk perceel hebt of een grote, landelijke achtertuin. Veel nieuwe soorten zijn gekweekt om lang te bloeien en beter bestand te zijn tegen ziekten. Je hoeft de uitgebloeide bloemen niet te verwijderen, want ze blijven bloeien. Een rozenstruik heeft bijna geen verzorging nodig.
Hortensia
Hortensia’s zijn ideaal voor elke type tuin. Met honderden verschillende soorten gedijen ze in bijna elk klimaat. De kantige bloemen komen in de vroege zomer te voorschijn en duren tot de herfst. Ze blijven intact aan de struik. Hortensia’s variĆ«ren in hoogte van een enkele centimeters tot wel 2 meter hoog en breed. Dus lees eerst het etiket voor je ze plant, zodat ze voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien.
Sierboom
Kleine sierbomen geven karakter en structuur aan een landschap en vormen een opvallend middelpunt. Zoek Japanse esdoorns, die fijn blad hebben, interessante schors, en mooi overhangende ledematen; rode knoppen hebben piepkleine roze of paarse bloemen in het vroege voorjaar en mooie hartvormige bladeren; en rookbomen, die trossen luchtige zaden hebben met roodachtig blad dat in de herfst naar oranje verkleurt.
Kruidenplanten
Kruidenplanten zijn supergemakkelijk te kweken, en hun bloemen trekken tonnen bestuivers aan. Het is ook veel goedkoper om ze te kweken dan om die plastic potjes in de supermarkt te kopen! Veel kruiden, zoals tijm, salie en oregano, zijn meerjarig. Dit betekent dat ze elk jaar terugkomen.
Eetbare Planten
Aardbeien, bessen, vruchten, waarom zou je je tuin geen dubbele functie laten vervullen? Veel eetbare gewassen zijn mooi en praktisch in plantenbakken of perken. Nieuwe soorten groenten zijn speciaal voor plantbakken ontwikkeld. En nieuwe soorten aardbeien, frambozen en bosbessen zijn gekweekt om compacter en sierlijker te zijn, zodat ze er even goed uitzien als ze smaken.