woontrends 2022

De woontrends van 2022

Er is de afgelopen jaren veel veranderd en veel gebeurd. Bijna iedereen heeft een nieuwe manier van leven ontwikkeld, en dit is terug te zien in onze leefruimtes. We doen meer dan ooit in onze woonkamers en hier moet een balans in gevonden worden. Het is namelijk nog belangrijker geworden dat u zich binnen deze chaos toch nog kan terugtrekken in uw woning. Lees verder voor de woontrends van 2022 en hoe u het balans het beste kunt vinden.

Kleurgebruik en vormen

Er zijn twee kleurtonen die de hoofdrol spelen bij kleurgebruik. Er komen veel groentinten naar voren. Deze tinten verwijzen naar welzijn omdat de natuur de mensen samenbrengt. Daarnaast zien we ook een warm palet aan roodtinten en bruintinten. Deze kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Er is namelijk voor bijna iedereen wel behoefte aan een veilige en een nieuwe start.

Er worden naast deze kleuren, ook gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en organische vormen. De seizoenen en culturele aspecten zullen ook een grotere rol gaan spelen binnen onze levensruimte.

Functionele en persoonlijke inrichting

In 2022 spelen trends een minder grote rol dan voorheen. Dit is omdat het interieur nu meer een afspiegeling is van onze persoonlijkheid. Het woord ‘thuis’ is in 2022 een groter begrip geworden. Dit is omdat ‘thuis’ nu niet alleen de plek is waarin we ons kunnen terugtrekken. Het is nu ook waar we werken en waar onze sociale activiteiten plaatsvinden, en dat allemaal binnen één ruimte.

De woonkamer is vaak open en een uitbreiding van andere ruimtes. Deze ruimtes worden met elkaar verbonden door middel van design elementen. Denk hierbij aan elementen banken van leer en loveseats die naar elkaar gericht zijn.

Stijl en sfeer

Woontrends in 2022 worden ook gekenmerkt door twee stijlen. Dit zijn Retro en Urban jaren ‘90. De Retro stijl zorgt voor kleuren als okergeel, terra, blauw en de combinatie van zwart-wit. De iconische polkadot maakt ook weer een comeback.

De Urban jaren ‘90 stijl wordt herkend door koele ruige materialen als beton en staal in combinatie met felle kleuren en scherpe architectonische lijnen. Graffiti, kunst en grafische elementen zoals letters en cijfers komen hierin naar boven.