woonkamer

Tips om je woonkamer beter in te richten

Wil je jouw woonkamer beter inrichten? In dit artikel krijg je praktische tips voor het inrichten van je woonkamer.

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Laat je woonkamer groter lijken

Om je woonkamer groter te laten lijken, zijn de kleuren die je gebruikt het belangrijkste. Een zwarte kamer oogt veel minder ruimte dan een kamer met lichte kleuren. Kies daarom voor (gebroken) wit, lichtroze en andere tinten die natuurlijk zijn. Blijf juist weg van donkere kleuren zoals zwart, bruin of donkergroen.

Kies de juiste kleuren voor je woonkamer

De kleur in je interieur bepaald de sfeer in huis. Bedenkt daarom van te voren wat voor een sfeer je wilt creëren en baseer daarop de kleuren voor je woning. Kies voor rustige kleuren in de woonkamer, maar kies voor een accentkleur die je op een klein muurtje of juist in accessoires terug wilt laten komen. Zo houd je jouw woning in balans en voeg je toch nog wat kleur toe.

Hoekbank versus een rechte bank

Een bank uitzoeken ligt geheel aan de grootte van jouw woonkamer. Heb je een vrij ruime woonkamer, dan past een hoekbank goed in de ruimte. Je vult de ruimte dan namelijk op.

In een kleinere ruimte, oogt een hoekbank al snel vol. Een 2,5- zitbank past dan al wat beter in het geheel. Wil je toch ergens jouw benen op kunnen leggen en heb je te weinig ruimte met een 2,5 zits? Dan is een grote poef misschien wel de juiste oplossing. Daar kun je goed je benen op kwijt en je bezoek kan er ook een kopje  koffie opdrinken.

Zorg voor één geheel

De belangrijkste tip is misschien wel: Zorg voor samenhang in het gebruik van kleuren. Vind je het spannend om kleuren te gebruiken? Kies dan voor een donkere vloer in combinatie met lichte muren of juist andersom.

Een ronde versus een rechthoekige eettafel

Welke eettafel het beste in jouw woonkamer past, ligt aan de grootte van de ruimte en het aantal gezinsleden. Een rechthoekige tafel neemt namelijk veel ruimte in maar is ideaal voor een grotere groep mensen. Een ronde tafel is juist perfect voor een kleinere ruimte en zorgt voor zachtheid in uw kamer.