woonaccessoires maken

Zelf leuke woonaccessoires maken

Zelf leuke woonaccessoires is niet alleen heel leuk, maar het is ook heel makkelijk. Hoe tof zou het zijn als je zelf iets kunt maken wat je als woonaccessoire kunt gebruiken. Je kunt hiervoor nieuwe materialen gebruiken, maar je kunt ook zelf hele leuke woonaccessoires maken van gerecycled materiaal. Leuk voor je woning, fijn voor je portemonnee en goed voor het milieu. Hieronder een aantal ideeën.

Leuke woonaccessoires maken van overbodige spullen

Het kan fijn zijn om van overbodige spullen af te komen, opgeruimd staat netjes. Maar gooi niet zomaar alles weg, want van veel oude voorwerpen kun je zelf leuke woonaccessoires maken. Hieronder een aantal leuke ideeën.

  • Gebruik de pijp van een oude spijkerbroek om een mooie plantenmand maken. Je kunt het mandje ook gebruiken sieraden of kraaltjes in op te bergen.
  • Je vindt gemakkelijk oude lepels op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Maak er deze leuke (gepersonaliseerde) haakjes van.
  • Geef je badkamer een gezellige, landelijke uitstraling met een oude stoel waarvan je een mooi rekje maakt. Ideaal naast de wastafel om de handdoek aan op te hangen en wat spullen binnen handbereik te hebben.
  • Spaar alle lege flessen en potten op en geef de mooiste een likje verf aan de binnenkant. Zet een aantal vazen met verschillende kleuren bij elkaar voor een extra leuk effect.

Woonaccessoires haken

Haken is tegenwoordig helemaal in. Het is al lang niet meer alleen voor de oudere dames, ook de jongere generaties doen eraan mee. Je kunt ontzettend leuke creaties maken door te haken. Een kleed kan een trendy look geven aan je kamer. Je kunt een pakket kopen voor interieur haken waar je de mooiste creaties mee kunt maken.

Een eigen schilderij borduren

Ben je creatief en houd je van borduren? Dan is het een leuk idee om een eigen schilderij te borduren. Weet je niet waar je moet beginnen? Weleens gedacht aan een borduurpakket? Hiermee kun je de mooiste creaties maken om in te lijsten. Je kunt er bijvoorbeeld leuke dieren, landschappen, bloemen of Disneyfiguren van maken. Er is wat dat betreft ontzettend veel mogelijk. Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk een borduurpakket kopen.