tv meubel maken

Zelf een tv-meubel maken, zo doe je dat

Je eigen Tv-meubel maken biedt veel voordelen en het is ook nog leuk! Maak je Tv-meubel precies zo groot als je wilt, in de kleur die bij je kamer past en bespaar wat geld. Het is niet zo moeilijk om zelf een Tv-meubel te maken en het is superleuk.

Maak je tv-meubel zelf

Er zijn veel redenen waarom je zelf een Tv-meubel zou willen maken. Misschien ben je op zoek naar een bijzonder ontwerp maar kun je niets vinden dat je bevalt. Of misschien heb je iets moois gevonden, maar is de prijs boven je budget. Of misschien vind je het gewoon leuk om je eigen meubels te maken en de voldoening die je krijgt als je zelf iets maakt.

Als je je eigen Tv-meubel bouwt, kun je ook je eigen afwerking kiezen. Steeds meer mensen, vooral met kleine kinderen, kiezen voor natuurlijke verf, olie of was. Dat kun je nu zelf bepalen.

Alles in eigen hand

Als je besloten hebt zelf een Tv-meubel te maken, heb je een aantal extra mogelijkheden: je kunt het meubel aan je eigen smaak aanpassen; wil je een natuurlijke houtkleur of een speciale kleur verf?

Een andere mogelijkheid: je kunt de afmetingen betrekkelijk gemakkelijk aan je eigen situatie aanpassen. Zo kun je je TV meubel precies de juiste afmetingen geven voor je TV en ook voor de plaats die je in gedachten had.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met flatscreen Tv’s heb je tegenwoordig geen grote, diepe kast meer nodig. Je kunt de TV op een voet of sokkel monteren, waarvoor 20 tot 25 cm diep genoeg is. Hang je je TV aan de muur, dan heb je de voet niet nodig en is het scherm, voor een moderne TV, slechts 4 tot 8 cm diep.

Met een ouderwetse TV die op een kastje geplaatst moeten worden heb je vaak te maken met ouderwetse afmetingen. Luidsprekers, set-top boxen, satellietontvangers of recorders moeten allemaal zo dicht mogelijk bij de TV staan, zodat je geen kabels door de kamer hebt slingeren.