thuiswerkplek

Een thuiswerkplek maken in jouw huis

Veel mensen werken en zoomen tegenwoordig vanuit huis. Het ziet er niet naar uit dat daar snel een eind aan komt. Werk je veel vanuit huis en wil je een functionele en georganiseerde thuiswerkplek maken in jouw huis? Lees dan hier een aantal tips.

Maak werk van je thuiswerkplek

Maak serieus werk van je thuiswerkplek als je er nu veel tijd doorbrengt. Je zult jezelf er een paar maanden later dankbaar voor zijn.

Investeer in een ergonomische stoel en bureau

Koop een goed bureau en investeer in een stoel die ergonomisch comfortabel is voor de lange duur. Dit zal je gezondheid ten goede komen. Voor een ergonomische bureaustoel of bureau kun je terecht in een speciaalzaak of op het Internet.

Gebruik een monitorstandaard op je bureau

Zorg ervoor dat je een monitor hebt waar je gemakkelijker op kunt kijken en die op de juiste ergonomische hoogte houdt met een monitorstandaard op je bureau. Je kunt investeren in een exemplaar dat je er ook opbergruimte onder geeft, of je kunt gewoon iets gebruiken dat je al bezit – zoals een krat of een stapel boeken.

Zorg voor extra snoeren

Voor een goede werkruimte is het verstandig te investeren in extra snoeren voor je computer, monitor en alle andere extra gadgets die je voor je werk nodig hebt. Laat ze permanent op je bureauruimte opstellen met een USB hub waar alles op kan aansluiten.

Zorg voor goede verlichting

Om goed en aangenaam te werken is verlichting belangrijk. Het is natuurlijk afhankelijk van je smaak en stijl, maar zorg ervoor dat het praktisch is en dat je goed kunt werken met het licht aan. Voor kleine ruimtes werkt een klemlamp goed.

Wees creatief met opbergen

Gebruik leuke zakken en manden die aan haken of op de vloer hangen om dingen als printerpapier, naslagwerken en extra elektronica en snoeren in op te bergen. Of koop een verrijdbaar karretje voor opslag dat beweegt waar je het nodig hebt (handig voor schoolspullen).

Maak gebruik van kleine planken

Of je nu een kleine plank op je bureau zet of er een plank boven aan de muur hangt, gebruik de verticale ruimte om papieren, notities, brillen en andere dingen die je elke dag voor je werk nodig hebt op te bergen.